maanantaina, joulukuuta 05, 2005

Virastojen hammasrattaissa

Iloinen herätys arkeen. Kelalta lisäselvityspyyntö. Haluavat sairaslomatodistuksia ajalta, jolloin kävin viikon verran töissä yrittämässä. En siis ollut saikulla, rautalangalla sanottuna. Sähköpostia duuniin, soittoa Kelaan. Tilanteen selvittäminen kolmelle eri ihmiselle puhelimessa ja kahdelle meilitse.

Tilanne on nyt se, että palkkaa napsahti tilille 200e kahden viikon ajalta. Loput - tai ainakin jotain lisää - pitäisi tulla Kelalta sairasloma-lappusien perusteella. Tiedustelin, miten moinen hommeli sitten toimii, ja kannattaako tässä edes odotella sen kummempia tuloja ennen joulua. "No, me syötetään tuo saamasi palkka järjestelmään, joka sitten vertaa bliiblää vuoden 2003 verotukseen bliiblää työnantajan tietoihin bliiblää...". Informaation voinee tulkita näin: "Odottele pari viikkoa, niin kyllä täältä 16,57 euroa napsahtaa *hymy*".

Joo, meillä on Suomessa hyvät systeemit eikä kukaan näe nälkää ja mitä tässä kitisen, kun ilmaista rahaa tulee saikulla ollessakin.

Mutta jos ihan totta puhutaan, niin mun puolesta noi kaikki laitokset vois lakkauttaa, pistää osan rahoista leipäjonoon (jos on nälkä, hakis leipää) ja suurimman osan vaikkapa nälkämaihin niille oikeasti nälkäänäkeville lapsille. Sillä tavalla kaikilla ois parempi olla. Ruokaa Etiopiaan, mutta samalla kivasti myös turhat toiveet ja odotukset pois meiltä virastojen varassa kitkuttelevilta ihmisiltä.

Suit sait, Tiia eduskuntaan. Ensin taidan kuitenkin väsäillä käsin joulukortteja, siinä kaikki mitä kummilapset ja suku tulevat tänä vuonna multa saamaan.

4 Comments:

Anonymous Herkku sanoo...

No sitten toimeentulotukea.

5/12/05 15:12  
Blogger Tiia sanoo...

No ei ne mulle mitään anna. Vaikka antais, en sen parinsadan takia jaksa mitään paperisotia, tapaamisia, kuukauden odotteluja enkä tiliotteiden / palkkatodistusten / verotodistusten / vuokralappujen ym. ym. kopiointia ja toimittamista en JAKSA. Yääh. Ahist.

6/12/05 13:07  
Anonymous Julie sanoo...

En yhtään ihmettele tota et toimeentulotuen hakeminen ei nappaa. Jouduin kerran siihen helvettiin, vaikkakin vain yhden kkn ajaks ni meinas ihmisarvo kadota. Yritä siinä avotiskillä kuin pankissa selvitellä osa-aika palkkakuitteja ja tiliotteita, ihan vitun hirveetä. Itkussa suin lähdin sieltä ja takas en menis vaik ois mikä. Onneks ei oo tarvinukaan...

7/12/05 03:10  
Blogger Tiia sanoo...

Nimenomaan.. mäkin olen joutunut muutaman kuukauden siellä ravaamaan nuorempana, ja itku tuli. Eihän siinä mitään, että ensin järjettömällä vaivalla etsit tositteet jokaisesta pikku tulosta ja menosta, mutta vielä pitää mennä henk. koht. selvittämään tuikealle tädille, miksi elämäntilanne on mitä on.

Huh, ei pysty.

7/12/05 11:52  

Lähetä kommentti

Linkkejä tänne?

Luo linkki

<< Home