lauantaina, joulukuuta 10, 2005

Levoton ja epäsuosittu

Mistä se sanonta tulee, että korvia kuumottaa? Tai siis, missä tilanteessa sitä käytetään? Yritin äsken miettiä (koska halusin otsikoida merkinnän "itsetuntoa kuumottaa") mutta en muistanut enää koko sanonnan tarkoitusta. Oliko se silloin, kun kuulee toisesta / itsestä puhuttavan pahaa, vai silloin, kun kuulee jotain mitä ei pitäisi kuulla, vai sama homma kuin se, että korvassa vinkuu ja joku puhuu jossain kaukana itsestä pahaa?

No, samapa tuo. Olo on nyt kuitenkin semmoinen, ettei kukaan jaksa mua enää. Että ystävät väistelevät kysymyksiäni koskien tapaamisia, että koska nähtäis taas, jaksaisitteko tulla kylään jos teen tuoretta pullaa, mentäiskö kahville jonnekin. Tekee mieli vetäytyä tekstiviestipiiristä (hei, olen tainnut muutenkin siitä jo pudota, omasta tahdostani tai huomaamatta muuten vaan) ja kadota irkistä. Ne viimeiset tavat, joilla pidän yhteyttä ihmisiin. Tahdon ryömiä kolooni nuolemaan haavojani, kurkkimaan pienestä piilostani satunnaista auringonvaloa.

Mulla on jopa kokoajan pieni häilyvä fiilis siitä, että musta puhutaan pahaa selän takana. Sitä mielikuvaa en kestä, joten se on jätettävä yksinkertaisesti huomiotta.

Huomenna sentään ehkä vähän ulos. Sisustuskauppoihin samoamaan, jos M:llä on aikaa. Jos ei, en tiedä mitä teen. Ratkean ehkä ryyppäämään. Ryypätessä on kavereita ja velatkin on saatavia. Ja bussikuskit antaa matkustaa ilmaiseksi. Mieluummin haluaisin tehdä kuitenkin selväpäisiä asioita. Sisustusrundi, number one. Leffaan? Se olis toinen. Syömään jonnekin? Syöminen käy aina. Kavereita tahtoisin nähdä, mutta on kipeitä tai krapulassa tai menossa jonkun bileisiin, joten olkoon.

Katsottiin eilen United States of Leland. Mulle kolmas kerta, ja itkin taas niin perkeleesti. Tiedän täsmälleen, mistä se poika siinä puhuu - because of the sadness.
It covers my eyes. It's all I can see. Say there's some kids playing baseball. All I see is the one kid they won't let play because he tells corny jokes. And no-one thinks they're funny. Or I see a boy and a girl in love and kissing, you know. I just see that they're gonna be one of those sad old couples one day who just cheats on each other and can't even look at each other in the eye. And I feel it. I feel all of their sadness. I feel it probably even worse than that sad old couple or that corny kid will ever feel it.
Toinenkin leffamaininta: Tulis jo Narnia. En malta odottaa. EN EN EN. Mulle heti kaikki tänne nyt ja sassiin. Katsottiin taas äsken traileria ja päästin ihan hillittömiä innostusäännähdyksiä niiden puhuvien eläinten takia. Ihania. Ne on ihania. Narnia. Tulis jo.

6 Comments:

Blogger piia sanoo...

=/

10/12/05 02:03  
Anonymous Juttis sanoo...

Tiia Muru. Sunnuntaina nähdään ja mä haluun kans Narniaan!!

10/12/05 04:33  
Anonymous Valenimi sanoo...

Kuumotus on saanut aivan toisen merkityksen, ainakin yhden, tässä lähiaikoina kun sitä on alettu käyttämään ns. "säväreiden" synonyymina. "Vittu mikä kuumotus" sanoivat Madventuresin hemmot, kun singolla ampuivat. Tämä voisi olla nykysuomensanakirjan (onko tuo yhdyssana (onko yhdyssana yhdys-sana?)) määritelmä yhdelle kuumotuksen nykykäytölle. Normaalisti se tarkoittaa tietty jonkinlaista lämpövaikutusta ihon alueella yhdistettynä kenties pieneen kihelmöintiin, mutta kieli kehittyy ja kuka sanoi että positiiviseen suuntaan. Enää ymmärrä nykynuorisoa ja niiden rokkenrollia.

Narniaa tuli pienenä luettua, hitto kun ei muista enää mitään siitäkään opuksesta, mutta hyvä se oli. Ja onpa leffaakin jo keretty kehumaan, joten en malta myöskään odottaa...eräs sivu jo ilmaisi mahdollisen pornonimen leffalle: The Cockcicles of Hornyia: Laying The Bitch On The Whoredrobe. Ja tiätty vertaus LOTR:iin ja samankaltaisuudet, mistä LOTR:ssa pidettiin olivat myös listattu:
Silly helmets!
evil people who look like they were pooped outta someone's butt!
2+ hrs of a New Zealand tourism commercial!
& of course
old scraggily white dudes wit beards!
http://www.thighswideshut.org/

Äläkä rupee miettimään mitä muut miettii, siinä hajoo pää...

10/12/05 11:24  
Blogger Kuutar sanoo...

Kun oikeaa korvaa (puhelinkorva) kuumottaa, joku ajattelee sua.Ei ole spesifioitua, onko se hyvää vai pahaa. Mutta se voi olla myös telepatia-ilmiö, että joku soittaa kohta.

11/12/05 23:27  
Blogger Tiia sanoo...

Hmm, ok, siinähän niitä määritelmiä olikin :) oon kyllä tuonkin joskus muka tiennyt, mutta eipä yhtäkkiä tarkemmin ajatellessa popsahtanut mieleen.

13/12/05 14:50  
Blogger Teemu Antero sanoo...

Perhana, Leland on kyllä oiva elokuva.

Ei tässä oikeastaan muuta.

14/12/05 17:46  

Lähetä kommentti

Linkkejä tänne?

Luo linkki

<< Home